De verschillende kanten van loslaten – welke kant kies jij?

if you change the way you lookLoslaten is lastig
Ik denk dat iedereen wel een ervaring heeft dat loslaten lastig is. Als je iets moet loslaten wat je lief is, als je afscheid moet nemen van iets moois of fijns. Loslaten in de zin van afscheid nemen, dat doet vaak pijn. Je moet iets missen dat je liever bij je had gehouden. En als je het zo bekijkt, is loslaten inderdaad erg lastig.

Loslaten is lekker
Maar loslaten kan ook heel lekker zijn.

Als je spullen kunt loslaten die je eigenlijk al lang niet meer mooi of fijn vindt. Als je je kunt ontdoen van ballast. Loslaten in de zin van ballast wegdoen, dat is prettig. Je maakt dan ruimte voor wat belangrijk is voor jou. Het geeft je letterlijk en figuurlijk lucht.

Loslaten is leren
Als je bewust gaat bekijken en beslissen welke voorwerpen je vast wilt houden, ga je je omringen met voorwerpen die je dierbaar zijn of die je met liefde gebruikt. Dan wordt het steeds makkelijker om te zien welke andere spullen eigenlijk ballast zijn. Dat leer je door te doen.

Hoe kijk jij ernaar?
Of je loslaten ziet als lastig of als lekker, dat kun je zelf beïnvloeden. Hoe meer je er tegenop ziet, hoe lastiger het wordt. Hoe makkelijker je het jezelf maakt, hoe lekkerder het zal zijn.
Laatst sprak ik een echtpaar dat samen heel veel spullen had losgelaten. Beiden waren zij tevreden over het resultaat. Maar ook dat bekeken zij op een andere manier. De vrouw zei: “We mogen trots zijn op wat we allemaal hebben weggedaan” en de man zei: “We moeten ons schamen dat we die ballast niet veel eerder hebben weggedaan”.

Zo zie je maar: er zijn verschillende kanten aan loslaten en jij kiest hoe je er naar kijkt. Welke kant kies jij?

Landelijke Loslaatdag
Op de Loslaatdag in Bilthoven spreken we over loslaten. Drie experts én een heleboel mensen die – net als jij – worstelen met loslaten. We gaan hier niet alleen over praten, we willen je ook een bijzondere ervaring meegeven. En natuurlijk kun je ook je verhaal delen en je vragen stellen. Je gaat ongetwijfeld naar huis met een flinke dosis inspiratie om (verder) aan de slag te gaan met loslaten. Daar gaan Ingeborg Koot (IKOrganiseer) en Monique Lutz (MeerRuimte.nu) persoonlijk voor zorgen!

Meld je hier aan voor de loslaatdag in Bilthoven

Dit artikel is geschreven door Monique Lutz van MeerRuimte.nu

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code