Het geluk van loslaten

appelsLoslaten is een bijzonder proces. Je kunt het vergelijken met het rijpen van een appel aan een boom. Pas als de appel rijp is, laat hij los.
Er gaat bij de appel een heel proces van rijping vooraf aan het moment van loslaten.

De fruitteler wacht op dit moment. Niet eerder, maar ook niet later, plukt hij de appels. Hij pakt de appel voorzichtig met zijn hele hand vast en zo laat de appel, als vanzelf, los in de hand van de plukker.


Mijn vader plukte in mijn jeugd ook appels en peren in de herfst. Later liet hij mij wel eens een appel met twee donkere plekken onder de schil zien: “Deze appel is te hard vastgepakt. Zie je de duim en de wijsvinger van de plukker ? Zo hoort een goede fruitplukker het niet te doen”.

Maart is  loslaatmaand. Samen met Ginette Veldman en Marijke Willems geef ik op zaterdag 25 maart 2017 een loslaatworkshop in Zwolle.

Het thema is dit jaar; de waarde van loslaten. Je bent een gelukkig mens als je spullen, overtuigingen, meningen en angsten kunt loslaten, zoals een rijpe appel loslaat. Dan krijg je er geen blauwe plekken van, maar ben je gezond en wel losgekomen van oude belemmeringen en heb je ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op www.loslaatdag.nl voor de landelijke loslaatdag
Of op www.klazientempelaar.nl/agenda  voor de loslaatworkshop in Zwolle.

Dit bericht is geplaatst in Loslaatdag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code